Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu fructe sunt necesare urmatoarele ingrediente: fructe, faina, zahar, unt, coaja de lamaie, oua, smantana.
Se freaca zaharul cu untul, coaja de lamaie si ouale, apoi se adauga faina. Aluatul obtinut se lasa la rece o ora. Se intinde apoi o foaie de grosimea unui deget, se aseaza in forma (tava) de copt si se inteapa din loc in loc cu furculita.
Deasupra se asterne un strat de fructe curatate de samburi si presarate cu zahar (2—3 linguri). Peste aceste fructe se toarna urmatoarea compozitie, care se prepara pe marginea masinii: se amesteca 3 oua cu 3 linguri de zahar pisat, 3 linguri faina si 3 linguri smantana. Cand aceasta compozitie incepe sa se ingroase, se toarna peste stratul de fructe. Se coace la foc potrivit
Se taie patratele.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu crema de nuci
Prajitura cu visine
Prajitura cu piscoturi

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii