Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu fructe sunt necesare urmatoarele ingrediente: fructe, faina, zahar, unt, coaja de lamaie, oua, smantana.
Se freaca zaharul cu untul, coaja de lamaie si ouale, apoi se adauga faina. Aluatul obtinut se lasa la rece o ora. Se intinde apoi o foaie de grosimea unui deget, se aseaza in forma (tava) de copt si se inteapa din loc in loc cu furculita.
Deasupra se asterne un strat de fructe curatate de samburi si presarate cu zahar (2—3 linguri). Peste aceste fructe se toarna urmatoarea compozitie, care se prepara pe marginea masinii: se amesteca 3 oua cu 3 linguri de zahar pisat, 3 linguri faina si 3 linguri smantana. Cand aceasta compozitie incepe sa se ingroase, se toarna peste stratul de fructe. Se coace la foc potrivit
Se taie patratele.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu crema de nuci
Prajitura cu visine
Prajitura cu piscoturi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii