Zaharul si faina eu le-am masurat cu paharul gradat si mi-a fost mai la indemana sa le masor asa. Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in
Zaharul si faina eu le-am masurat cu paharul gradat si mi-a fost mai la indemana sa le masor asa.
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in castroane separate. Am pus mixerul la treaba si am batut spuma albusurile cu un pic de sare.
Apoi am adaugat zaharul in ploaie si am mixat in continuare. Dupa ce s-a topit zaharu m-am oprit si am trecut la urmatoarea faza.
Am pus uleiul (in reteta zice in fir), adica 6 linguri de ulei in galbenusuri si am mixat, eu aici n-am respectat, adica puneam o lingura de ulei mixam si tot asa.
Dupa ce am terminat si cu operatiunea asta am pus maioneza incet peste albusuri si am amestecat cu o lingura de lemn.
Am stins un pic de bicarbonat de sodiu (ca asta aveam!) cu zeama de lamaie si am pus in blat, am pus faina in ploaie si am amestecat cu grija sa nu se lase spuma. Cand am terminat, am pus materialul de blat intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si apoi am pus zmeura ca asta aveam deasupra blatului si am dat-o la cuptor cam 45 de minute.
N-am deschis cuptorul in primele 20 de minute!! S-a copt cand a inceput sa se desprinda blatul de pe marginea tavii si am incercat cu un fir de pai cu care am intepat blatul.
Dupa ce am scos-o din cuptor, am lasat-o sa se raceasca un pic ca nu mai aveam rabdare si am pudrat-o cu zahar pudra.
Pofta buna!
Reteta
Prajitura cu fructe (caise, visine, zmeura, fragute) propusa de georgi8us pe forum culinar.ro
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii