Ouale se separa, iar galbenusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, 6 linguri. Se adauga apoi untul la temperatura camerei ( eu l-am
Ouale se separa, iar galbenusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, 6 linguri.
Se adauga apoi untul la temperatura camerei ( eu l-am pus bucatoaie, nu l-am mai maruntit).
Se mixeaza bine si rezulta o crema, pe care ar fi bine sa n-o mancati in totalitate (vezi poza 1)
Apoi se adauga faina, praful de copt si laptele , se mixeaza iar si rezulta un aluat de genul.
Aluatul se intinde in tava ( pregatita deja cu hartia de copt) si se niveleaza usor ( e moale).
Deasupra se presara fructele - nu toate , doar o parte. Eu am pus ceva mai mult de 500 de grame de afine , coacaze si mure. Restul de fructe - cam 300 de grame - se vor folosi mai tarziu.
Important: fructele nu se apasa in tava. (vezi poza 2)
Se bat albusele spuma cu cele 6 linguri de zahar ramase. Se adauga si un strop de zeama de lamaie. (vezi poza 3)
Se scoate prajitura din cuptor care dupa 30 de min. (vezi poza 4)
Se presara restul de fructe. (vezi poza 5)
Se intinde bezeaua deasupra.
Se da la cuptor inca maxim 10 min. (vezi poza 6)
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu fructe de padure si bezea a fost propusa de simonaro29 pe forum culinar.ro
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii