Ouale se separa, iar galbenusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, 6 linguri. Se adauga apoi untul la temperatura camerei ( eu l-am
Ouale se separa, iar galbenusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, 6 linguri.
Se adauga apoi untul la temperatura camerei ( eu l-am pus bucatoaie, nu l-am mai maruntit).
Se mixeaza bine si rezulta o crema, pe care ar fi bine sa n-o mancati in totalitate (vezi poza 1)
Apoi se adauga faina, praful de copt si laptele , se mixeaza iar si rezulta un aluat de genul.
Aluatul se intinde in tava ( pregatita deja cu hartia de copt) si se niveleaza usor ( e moale).
Deasupra se presara fructele - nu toate , doar o parte. Eu am pus ceva mai mult de 500 de grame de afine , coacaze si mure. Restul de fructe - cam 300 de grame - se vor folosi mai tarziu.
Important: fructele nu se apasa in tava. (vezi poza 2)
Se bat albusele spuma cu cele 6 linguri de zahar ramase. Se adauga si un strop de zeama de lamaie. (vezi poza 3)
Se scoate prajitura din cuptor care dupa 30 de min. (vezi poza 4)
Se presara restul de fructe. (vezi poza 5)
Se intinde bezeaua deasupra.
Se da la cuptor inca maxim 10 min. (vezi poza 6)
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu fructe de padure si bezea a fost propusa de simonaro29 pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii