Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de prajitura cu fructe de sezon sunt necesare urmatoarele ingrediente: fructe, zahar, faina, unt, oua, vanilie.
Se freaca untul cu zaharul pana se face crema, se adauga intai galbenusurile unul cate unul, frecand mereu, apoi vanilia, faina si la sfarsit albusurile batute spuma. Se unge o tava mai adanca cu unt si se umple cu mai putin de jumatate din compozitia preparata.
Se pune la foc potrivit. Cand este aproape gata, se scoate usor tava la gura cuptorului si se asterne repede un strat de fructe (zmeura sau capsuni, visine sau caise, dupa sezon). Peste fructe se toarna restul compozitiei si din nou se pune la copt. Cand este gata, se rastoarna pe un platou de lemn, se acopera cu un servet si se lasa sa se raceasca.
Se taie in bucati dreptunghiulare sau patrate, nu prea mari. Se presara cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu nuca si ciocolata
Prajitura de catifea rosie
Prajitura cu afine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii