Prajitura cu fructe de sezon

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de prajitura cu fructe de sezon sunt necesare urmatoarele ingrediente: fructe, zahar, faina, unt, oua, vanilie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 375 g zahar pudra
  • 375 g unt proaspat
  • 2 pahare faina fina
  • 5 oua
  • 1 praf vanilie
  • 750 g fructe de sezon
  • unt pentru forma
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pana se face crema, se adauga intai gal­benusurile unul cate unul, frecand mereu, apoi vanilia, faina si la sfarsit albusurile batute spuma. Se unge o tava mai adanca cu unt si se umple cu mai putin de jumatate din compozitia preparata.

Se pune la foc potrivit. Cand este aproape gata, se scoate usor tava la gura cuptorului si se asterne repede un strat de fructe (zmeura sau capsuni, visine sau caise, dupa sezon). Peste fructe se toarna restul compozitiei si din nou se pune la copt. Cand este gata, se rastoarna pe un platou de lemn, se acopera cu un servet si se lasa sa se ra­ceasca.


Se taie in bucati dreptunghiulare sau patrate, nu prea mari. Se presara cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura de catifea rosie

Prajitura cu afine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori