Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata este o reteta de prajitura sanatoasa si gustoasa. Pentru a face aceasta reteta de prajitura a veti nevoie de fulgi de ovaz, zahar brun, bicarbonat, ciocolata
Aceasta prajitura a fost o provocare si o premiera pentru mine. Aluatul a fost cel care mia-a dat batai de cap . Acesta este sfaramicios, care se preseaza in tava si care necesita ceva mai multa indemanare si rabdare pentru a-l intinde.
Mai intai topesti untul in bain-marie, apoi il bati cu zaharul pana seamana cu o crema usoara. Se adauga ouale, esenta de vanilie. Faina se amesteca cu fulgii de ovaz, bicarbonatul, sarea si adaugi totul peste restul de compozitie.
De aici incepe greul cu manevratul aluatului, mixerul nu va mai face fata asa ca va trebui sa si framanti putin. Aluatul este unul lipicios, e bine sa te misti repejor cu el. Odata omogenizat, il imparti in doua. Pui hartie de copt in tava si jumatate de aluat incepi sa il presezi bine. Eu m-am folosit de o spatula si in colturile mai inaccesibile de un cutit de masa, rotund, pentru a batatori cat mai bine aluatul. Prin miscari de presare si intindere, ii vei da de capat, crede-ma :) .
Pentru a doua foaie, iti recomand sa desenezi chenarul tavii pe o foaie de copt si sa repeti operatiunea cu intinsul aluatului in acest perimetru.
Cat despre crema, intr-un ibric mai incapator sau o oala mai mica, combini fulgii de ciocolata, ciocolata Schogetten, laptele condensat, lingura de unt. Lasi la foc mic si amesteci pana se topeste ciocolata. Torni compozitia peste foaia de aluat din tava apoi, ajutandu-te de hartia de copt, rastorni deasupra cea de-a doua foaie de aluat.
Se coace in cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru 25 de min. O lasi sa se raceasca inainte de a o taia.
O scoti din tava, o pui pe un tocator incapator si tai patrate cu ajutorul unui cutit foarte ascutit (pentru a nu sfarama marginile crocante). O prajitura concentrata, dulce, putin lipicioasa si plina cu fulgi de ovaz! Pofta buna!
Alte retete recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorUn tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.
Tort cu mac si portocaleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii