Prajitura cu gem

Ingredientele se amesteca cu atata smantana ca sa se obtina un aluat de densitate mijlocie, se framanta. Se intind trei foi care se ung pe rand cu mar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 200 g margarina
  • 400 g faina
  • 2 – 3 galbenusuri
  • ½ pachet praf de copt (6 g)
  • 12 g zahar vanilat
  • Smantana
  • Umplutura: marmelada
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 3 – 4 linguri apa fierbinte
  • Colorant alimentar

Mod de preparare

Ingredientele se amesteca cu atata smantana ca sa se obtina un aluat de densitate mijlocie, se framanta. Se intind trei foi care se ung pe rand cu marmelada de fructe rosii. Se prepara glazura si prajitura se coloreaza in roz.
Alte retete dulciuri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Compot visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci