Prajitura cu gem

Se taie margarina bucatele si se amesteca cu faina. Se pune in amestec apa, cate putin, sarea si vanilia. Se framanta un aluat din ingredientele menti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 250 g margarina
  • 100 ml apa
  • 1 ou
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 g gem de caise

Mod de preparare

Se taie margarina bucatele si se amesteca cu faina. Se pune in amestec apa, cate putin, sarea si vanilia. Se framanta un aluat din ingredientele mentionate, care se lasa 30 de minute la odihnit. Se intind din aluat trei foi de 5 mm grosime si se coace fiecare separat, pe dosul unei tavi tapetate, timp de 45 de minute. Cand s-au racit, foile se ung cu gem si se asaza una peste alta.
Se pudreaza prajitura cu zahar si se taie in romburi.

Alte retete recomandate:

Deliciu cu visine si beazea

Prajitura cu dulceata de capsuni

Prajitura cu gem de caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc