Prajitura cu gem

Prajitura cu gem este o prajitura accesibila oricarei gospodine, fie ea si incepatoare, pentru ca se face foarte usor si cu siguranta va fi pe placul celor dragi.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gem

Ingrediente

  • 2 oua
  • unt 250 gr
  • zahar 200 gr
  • faina cat cuprinde
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • sare 3 g
  • gem 60 gr
  • zahar vanilat 1 plic
  • gem de prune 300 gr.

Mod de preparare

Untul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie si sarea. Se adauga faina cu praful de copt si, la sfarsit, albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hartie, intr-un strat nu prea gros apoi se pune deasupra gemul. Se coace la cuptor, la foc potrivit, 20 min. Se poate opri putin aluat in care se mai adauga faina si apoi se rade deasupra dupa ce s-a pus gemul.

Este o reteta economica , cu ce avem in camara si frigider, o am de la bunica mea, o faceam impreuna.


Prajitura cu gem se serveste rece, alaturi de o ceasca de ceai sau o cafea aromata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc