Prajitura cu gem este o prajitura accesibila oricarei gospodine, fie ea si incepatoare, pentru ca se face foarte usor si cu siguranta va fi pe placul celor dragi.
Untul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie si sarea. Se adauga faina cu praful de copt si, la sfarsit, albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hartie, intr-un strat nu prea gros apoi se pune deasupra gemul. Se coace la cuptor, la foc potrivit, 20 min. Se poate opri putin aluat in care se mai adauga faina si apoi se rade deasupra dupa ce s-a pus gemul.
Este o reteta economica , cu ce avem in camara si frigider, o am de la bunica mea, o faceam impreuna.
Prajitura cu gem se serveste rece, alaturi de o ceasca de ceai sau o cafea aromata.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii