Pentru prajitura cu gem Vica ouale intregi si zaharul se bat bine cu mixerul la inceput la viteza mica apoila cea maxima, pana se topeste zaharul, se adauga uleiul.
Pentru prajitura cu gem Vica ouale intregi si zaharul se bat bine cu mixerul la inceput la viteza mica apoila cea maxima, pana se topeste zaharul, se adauga uleiul lingura cu lingura, aromele, amoniacul iar la sfarsit faina amestecandu-se incet cu o paleta ca sa nu se lase compozitia. Se pune in tava de la aragaz unsa si tapetata cu faina, si se da pentru cca. 30 min. la cuptorul incins mediu.
Dupa ce s-a copt si s-a racit putin, se rstoarna pe planseta si se taie in jumatate pe orizontala ca un blat de tort. Se intoarce cu grija partea de deasupra, adica fundul prajiturii, care se unge din belsug cu gemul de caise peste care se presara optional nuca macinata si se acopera apoi cu cealalta jumatate a prajiturii in asa fel incat sa se revina la pozitia din tava de copt. Se taie prajitura cu gem in forma dorita (patrate, dreptunghiuri sau romburi).
Prajitura cu gem Vica se serveste pudrata cu zahar pudra vanilat. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii