Prajitura cu gem Vica

Pentru prajitura cu gem Vica ouale intregi si zaharul se bat bine cu mixerul la inceput la viteza mica apoila cea maxima, pana se topeste zaharul, se adauga uleiul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri faina
  • 14 linguri zahar
  • 1 lingurita amoniac sau praf de copt stins
  • arome(vanilie
  • coaja de lamaie etc.)
  • un borcan mare(750gr) gem de caise
  • optional nuca pisata.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu gem Vica ouale intregi si zaharul se bat bine cu mixerul la inceput la viteza mica apoila cea maxima, pana se topeste zaharul, se adauga uleiul lingura cu lingura, aromele, amoniacul iar la sfarsit faina amestecandu-se incet cu o paleta ca sa nu se lase compozitia. Se pune in tava de la aragaz unsa si tapetata cu faina, si se da pentru cca. 30 min. la cuptorul incins mediu.
Dupa ce s-a copt si s-a racit putin, se rstoarna pe planseta si se taie in jumatate pe orizontala ca un blat de tort. Se intoarce cu grija partea de deasupra, adica fundul prajiturii, care se unge din belsug cu gemul de caise peste care se presara optional nuca macinata si se acopera apoi cu cealalta jumatate a prajiturii in asa fel incat sa se revina la pozitia din tava de copt. Se taie prajitura cu gem in forma dorita (patrate, dreptunghiuri sau romburi).


Prajitura cu gem Vica se serveste pudrata cu zahar pudra vanilat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec la cana cu Nutella

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Pentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...

Ostropel de pui cu tomate si usturoi
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

O supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
Cele mai apreciate rețete
Iahnie de fasole cu afumatura si carnati
1
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati

De obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati
Musaca in stil grecesc
2
Mancaruri cu legume

Musaca in stil grecesc

Pentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...

Musaca in stil grecesc
Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii
3
Mancaruri cu carne

Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii

O mancare usoara, satioasa si gustoasa! Retete dietetice

Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii
Rogolah, cornulete foarte fragede
4
Preparate dulci

Rogolah, cornulete foarte fragede

Rogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...

Rogolah, cornulete foarte fragede
Tort cu branza si frisca
5
Torturi

Tort cu branza si frisca

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...

Tort cu branza si frisca
Parteneri
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa