Pentru a obtine o compozitie foarte tare amesteci nucile date prin masina cu zaharul, zaharul vanilat si 11/2 albus. Intinzi pe planseta o foaie drept
Pentru a obtine o compozitie foarte tare amesteci nucile date prin masina cu zaharul, zaharul vanilat si 11/2 albus.
Intinzi pe planseta o foaie dreptunghiulara, groasa de 1-1,5 cm.
Pentru glazura, bati un albus cu zaharul pudra pana se formeaza o spuma foarte tare, la care adaugi zaharul vanilat si cateva picaturi de zeama de lamaie.
Pui aceasta glazura peste foaie si intinzi omogen cu un cutit pe toata suprafata.
Tai apoi foaia in triunghiuri lungi de 6 cm si late de 1-1,5 cm, pe care le asezi cu ajutorul unui cutit, pe o tava unsa cu un strat foarte subtire de unt.
Se baga tava in cuptor, la foc slab si se tine 15-20 de minute, pana cand glazura se intareste, fara insa sa se ingalbeneasca.
Scoti din cuptor si lasi sa se raceasca, dupa care scoti din tava.
Alte retete de prajituri
Tarta cu fructe
Prajituri din foi cu miere
Prajitura cu crema de ciocolata
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCând vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii