Prajitura cu glazura de ciocolata este ideala pentru post. Contine ingrediente precum; faina, zahar, nuca, stafide, margarina, cacao, gem
Pentru blat mixam zaharul cu apa pana se dizolva. Urmatorul pas este sa adaugi gemul si faina amestecata bine cu praful de copt si vanilia.Amestecam faina cu praful de copt si vanilia apoi punem deoparte. Punem zaharul intr-un castron si se mixeaza cu apa pana se dizolva. Peste zaharul topit punem faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam. Compozitia se toarna intr-o tava (aprox.26/20) si se coace in cuptorul preincalzit, la foc mediu aproximativ 40 de minute.
Glazura:
Punem la fiert apa cu zaharul, dupa ce s-a topit se adauga cacaua si margarina. Se fierbe cateva minute pana se ingroase. Glazura este delicioasa si foarte stralucitoare, cu putina gelatina cred ca ar devenii o glazura "teapana".
Prajitura de post se scoate din tava, se lasa sa se raceasca bine, apoi se proportioneaza si se toarna glazura deasupra; se presara nuca macinata.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii