Prajitura cu glazura de ciocoalata

Prajitura cu glazura de ciocolata este ideala pentru post. Contine ingrediente precum; faina, zahar, nuca, stafide, margarina, cacao, gem

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu glazura de ciocoalata

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar(200 g)
  • 1 cana apa
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri mari cu gem
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • stafide(optional)
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1 lingura margarina
  • 100 g nuca

Mod de preparare

Pentru blat mixam zaharul cu apa pana se dizolva. Urmatorul pas este sa adaugi gemul si faina amestecata bine cu praful de copt si vanilia.Amestecam faina cu praful de copt si vanilia apoi punem deoparte. Punem zaharul intr-un castron si se mixeaza cu apa pana se dizolva. Peste zaharul topit punem faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam. Compozitia se toarna intr-o tava (aprox.26/20) si se coace in cuptorul preincalzit, la foc mediu aproximativ 40 de minute.
Glazura:
Punem la fiert apa cu zaharul, dupa ce s-a topit se adauga cacaua si margarina.  Se fierbe cateva minute pana se ingroase. Glazura este delicioasa si foarte stralucitoare, cu putina gelatina cred ca ar devenii o glazura "teapana".


Prajitura de post se scoate din tava, se lasa sa se raceasca bine, apoi se proportioneaza si se toarna glazura deasupra; se presara nuca macinata.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc