Pentru a prepara aceasta reteta delicioasa de prajitura cu gris sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar pudra, gris, vanilie si sare
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga grisul, apoi albusurile batute spuma. Se toarna intr-o tava unsa si se pune la copt. In acest timp se prepara siropul. Se pune la fiert laptele cu zaharul, vanilia si putina sare. Cand prajitura este coapta, se toarna peste ea acest sirop fierbinte. Se lasa cateva minute sa intre siropul in prajitura, apoi se taie bucati si se pune pe farfurie.
Se poate servi simpla, cu frisca sau cu un sirop de fructe.
Alte retete recomandate:
Prajitura Regina Maria
Prajitura cu nuci si cafea
Prajitura cu iaurt
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii