Prajitura cu iaurt si piersici este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura puteti folosi si alte fructe, nu doar piersici.
Prajitura cu iaurt si piersici este o delicioasa reteta de vara.
Cerneti faina printr-o sita. Adaugati peste ea zaharul, margarina cubulete si galbenusul. Framantati totul bine, apoi formati din coca o bila pe care o inveliti in folie transparenta si o lasati la odihnit 30 min. Incalziti cuptorul la 200 C. Ungeti cu grija forma apoi tapetati cu faina. Intindeti coca in tava si intepati-o in cateva locuri cu furculita pentru a nu se umfla.
Timp de coacere cca 20 minute, dar depinde de cuptor. Dupa ce e gata, lasati-o in cuptorul inchis pentru inca 5 minute. Cand s-a racit, rasturnati blatul pe planseta de lucru sau direct in tava in care serviti.
Crema:
Inmuiati gelatina timp de 5 min in apa rece. Intre timp bateti bine cu telul iaurtul, zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Dizolvati gelatina la foc mic, amestecand continuu. Adaugati o lingura de iaurt si apoi turnati compozitia de mai sus. Lasati sa stea la rece. Bateti frisca si turnati-o peste crema usor intarita. Aveti grija sa nu se intareasca foarte tare gelatina inainte de apune frisca pentru ca se formeaza cocoloase. Intindeti crema peste blat, nivelati-o si lasati-o la rece timp de o ora.
Decorarea:
Scurgeti piersicile sau ce fructe aveti, de suc si pastrati sucul deoparte. Taiati fructele sub forma de evantai. Asezati piersicile peste crema. Amestecati gelatina cu 250 ml de suc de fructe si turnati peste fructe.
Sursa : Revista Ioana
Prajitura cu iaurt si piersici se pune la rece pentru 30 minute. Este o prajitura racoroasa si delicioasa. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii