Prajitura cu iaurt si piersici este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura puteti folosi si alte fructe, nu doar piersici.
Prajitura cu iaurt si piersici este o delicioasa reteta de vara.
Cerneti faina printr-o sita. Adaugati peste ea zaharul, margarina cubulete si galbenusul. Framantati totul bine, apoi formati din coca o bila pe care o inveliti in folie transparenta si o lasati la odihnit 30 min. Incalziti cuptorul la 200 C. Ungeti cu grija forma apoi tapetati cu faina. Intindeti coca in tava si intepati-o in cateva locuri cu furculita pentru a nu se umfla.
Timp de coacere cca 20 minute, dar depinde de cuptor. Dupa ce e gata, lasati-o in cuptorul inchis pentru inca 5 minute. Cand s-a racit, rasturnati blatul pe planseta de lucru sau direct in tava in care serviti.
Crema:
Inmuiati gelatina timp de 5 min in apa rece. Intre timp bateti bine cu telul iaurtul, zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Dizolvati gelatina la foc mic, amestecand continuu. Adaugati o lingura de iaurt si apoi turnati compozitia de mai sus. Lasati sa stea la rece. Bateti frisca si turnati-o peste crema usor intarita. Aveti grija sa nu se intareasca foarte tare gelatina inainte de apune frisca pentru ca se formeaza cocoloase. Intindeti crema peste blat, nivelati-o si lasati-o la rece timp de o ora.
Decorarea:
Scurgeti piersicile sau ce fructe aveti, de suc si pastrati sucul deoparte. Taiati fructele sub forma de evantai. Asezati piersicile peste crema. Amestecati gelatina cu 250 ml de suc de fructe si turnati peste fructe.
Sursa : Revista Ioana
Prajitura cu iaurt si piersici se pune la rece pentru 30 minute. Este o prajitura racoroasa si delicioasa. Pofta buna!
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii