Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Se foloseste o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Pe fundul tavii se pun fursecurile limbi de pisica.
Se maruntesc biscuitii digestivi, se adauga untul topit si lichiorul Amaretto. Se amesteca compozitia si se toarna peste fursecuri. Limbile de pisica sunt niste fursecuri subtiri, motiv pentru care am dorit sa imbogatesc putin stratul cu biscuiti.
Ciresele (fara samburi) se amesteca cu zaharul brut si se lasa deoparte pana incepe sa se inmoaie si sa-si lase sucul, aproximativ 30 minute.
Se pun ciresele cu zaharul pe foc, se adauga 50-100 ml apa, se lasa sa fiarba maxim 5 minute. Se adauga bucatile de marshmallow taiate in sferturi si se amesteca.
Gelatina se pune la hidratat impreuna cu 100 ml apa rece, apoi se adauga la compozitia calda de cirese. Se amesteca pana gelatina s-a dizolvat, se lasa sa se raceasca complet si incepe sa se inchege.
Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana capata consistenta. Se adauga branzica cu smantana si se mai mixeaza pana ingredientele sunt incorporate complet.
In tava de chec peste biscuiti se pune frisca mixata cu branzica. Se introduc cateva cirese coapte in frisca, restul de piscoturi se inmoaie in sosul de la cirese, se pun peste frisca si se apasa usor cu degetul. Deasupra se pune amestecul de cirese racit si usor inghegat. Se aduna marginile foliei alimentare, se da la frigider pentru 3-4 ore. Dupa ce compozitia s-a intarit,se scoate cu o miscare ferma din tava. Se inlatura folia alimentara.
Se topeste pe baie de aburi cicolata neagra impreuna cu laptele. Se decoreaza prajitura cu ciocolata topita, se folosesc pentru décor aschii de ciocolata alba si neagra, cirese proaspete si cirese confiate, tigarete din ciocolata, bombonele…
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii