Pentru concurs retete de primavara. Strugurii fara samburi, pastrati in borcane, aromati, pentru prajiturele, in orice sezon.
Se macina biscuitii apoi se framanta cu margarina topita.
Se intinde totul intr-un strat uniform, bine predat in forma cu inel detasabil.
Se broboneste o ciorchina spalata de strugure apoi se pun boabele la fiert cu cana de zahar si 100 ml apa, cam 10 minute de la primul clocot.
Se strecoara boabele de suc si se lasa sa se raceasca bine. Se mixeaza smantana cu zaharul pudra si branza de vaci apoi adaugam gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, se varsa totul deasupra blatului de biscuiti,se amesteca usor si se da o ora la rece.
Se broboneste si al doilea strugure bine spalat si scurs apoi se scoate prajitura de la rece, se presara deasupra boavbele peste care se toarna jeleul preparat din sucul ramas, dupa inbstructiunile de pe plic.
Se lasa cel putin 2 ore inainte de a o taia ,dar de preferat este de seara pana a doua zi.
Pofta buna!!!
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii