Pentru concurs retete de primavara. Strugurii fara samburi, pastrati in borcane, aromati, pentru prajiturele, in orice sezon.
Se macina biscuitii apoi se framanta cu margarina topita.
Se intinde totul intr-un strat uniform, bine predat in forma cu inel detasabil.
Se broboneste o ciorchina spalata de strugure apoi se pun boabele la fiert cu cana de zahar si 100 ml apa, cam 10 minute de la primul clocot.
Se strecoara boabele de suc si se lasa sa se raceasca bine. Se mixeaza smantana cu zaharul pudra si branza de vaci apoi adaugam gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, se varsa totul deasupra blatului de biscuiti,se amesteca usor si se da o ora la rece.
Se broboneste si al doilea strugure bine spalat si scurs apoi se scoate prajitura de la rece, se presara deasupra boavbele peste care se toarna jeleul preparat din sucul ramas, dupa inbstructiunile de pe plic.
Se lasa cel putin 2 ore inainte de a o taia ,dar de preferat este de seara pana a doua zi.
Pofta buna!!!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii