Prajitura cu mac

Aluat. Amestecam ingredientele pentru aluat si coacem o prajitura tip piscot. Crema. Amestecam untul, zaharul, pesmetul, romul, nuca macinata si cacao

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 7 galbenusuri de oua
  • 10 dkg zahar
  • 20 dkg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri de apa
  • Pentru crema:
  • 20 dkg unt
  • 10 dkg zahar
  • 1 lingura pesmet
  • 5 dl rom
  • 10 dkg nuca
  • 1 lingura cacao
  • 2 dl lapte
  • 2 linguri gris
  • Pentru spuma:
  • 7 albusuri de oua
  • 40 dkg zahar

Mod de preparare

Aluat. Amestecam ingredientele pentru aluat si coacem o prajitura tip piscot. Crema. Amestecam untul, zaharul, pesmetul, romul, nuca macinata si cacao. Fierbem laptele cu grisul si asteptam sa se raceasca, il adaugam la crema. O turnam pe piscot. Spuma. Albusurile de oua impreuna cu zaharul le batem la abur pana devin tari dupa care le turnam deasupra cremei.
Alte retete de prajituri gasiti aici

Cremsnit

Prajitura cu piersici

Tort cu mere

Prajitura cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori