Prajitura cu mac

Se plamadeste faina cu untul, galbenusul si apa. Se formeaza doua ‘mingiute’ si se baga la frigider pentru o ora. Intre timp se prepara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 150 g unt sau margarina
  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri apa
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 400 g mac macinat
  • 350 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se plamadeste faina cu untul, galbenusul si apa. Se formeaza doua ‘mingiute’ si se baga la frigider pentru o ora. Intre timp se prepara umplutura. Se fierbe macul cu zaharul, apa si zaharul vanilat pana obtinem o pasta densa. Se lasa sa se raceasca putin, iar apoi se adauga 3 galbenusuri, zeama si coaja de lamaie razuita, untul topit, iar la sfarsit cele 4 albusuri batute spuma. Se intind ‘mingile’. Se pune una in tava unsa cu unt, peste ea se toarna umplutura si se acopera cu ce-a de-a doua foaie. Se unge cu ou batut si se baga la cuptorul incins. Se coace la foc mic. Dupa racire se presara cu amestec de zahar si zahar vanilat.
Alte retete de prajituri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc