Prajitura cu mac si crema de vanilie

Portii
5
Complexitate
medie
Prajitura cu mac si crema de vanilie

Ingrediente

  • Foi mac
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 10 linguri mac
  • 4 linguri faina
  • Foaie de bezea
  • 1/2 praf de copt
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • Crema de vanilie
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie

Mod de preparare

Foi mac

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si tare. Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol. Amestecam cu o paleta, dupa care compozitia o vom imparti in 2 tavi tapetate cu hartie de copt (aceleasi dimensiuni) pe care le vom coace in cuptorul incalzit, pana trec testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine.

Foaia de bezea

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam cele 2 linguri de ulei treptat dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam bine cu o paleta. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (in aceasi tava in care am copt foile de mac). Coacem in cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine. Crema Intr-o cratita cu fundul gros (ceaun) punem laptele la foc; intr-un bol, amestecam galbenusurile cu zaharul, praful de budinca, adaugam laptele cald si amestecam bine. Turnam compozitia in cratita si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa. Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca. Untul moale il mixam putin, dupa care il adaugam treptat in crema, la final adaugam esenta de vanilie.

Asamblare

Asezam prima foaie de mac - 1/3 crema de vanilie-foaie de bezea-1/3 crema- foaie de mac - crema si deasupra, radem ciocolata alba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
4
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Supa crema de cartofi
Bucataras.RO

Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi este unul din preparatele mele de suflet si azi iti arat ca si tu poti face aceasta supa deosebita, cu...

Supa crema de cartofi
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa