Prajitura cu mac si lamaie

Piscot din 4 oua: amestecam albusurile cu apa si batem spuma, adaugam zaharul si galbenusurile, faina, macul si praful de copt. Fierbem budincile cu z

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • Piscot din 4 oua
  • 4 linguri de apa
  • 8 linguri de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri de faina
  • 1 lingura de mac
  • ½ plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 5 dl lapte
  • 2 pachete budica de vanilie
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 margarina
  • Cercuri de lamaie decojite
  • Jeleu de lamaie

Mod de preparare

Piscot din 4 oua: amestecam albusurile cu apa si batem spuma, adaugam zaharul si galbenusurile, faina, macul si praful de copt. Fierbem budincile cu zaharul pudra in lapte. Dupa racire, amestecam margarina cu zaharul pudra, dupa gust, si o adaugam la crema fiarta. Pozitionam deasupra feliile de lamaie taiate subtiri si decojite si turnam jeleul de lamaie. Ordine: piscot, crema, felii de lamaie, jeleu.
Alte retete cu prajituri recomandate

Prajitura cu capsuni

Tort capsuni

Chec cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci