Laptele fierbinte se toarna peste faina de malai si lasam sa se odihneasca cateva ore, ca sa se umfle. Apoi se adauga galbenusul de la ou, mierea, un
Laptele fierbinte se toarna peste faina de malai si lasam sa se odihneasca cateva ore, ca sa se umfle. Apoi se adauga galbenusul de la ou, mierea, untul topit, amoniacul, coaja de lamaie, un praf de sare si se amesteca bine. Ungem o tava mica emailata si o tapetam cu faina de malai. Potrivim cuptorul la 180 grade (sau pe scara 3 din 8). Albusul de ou se bate spuma tare si se adauga treptat in amestec. Rasturnam in tava pregatita si punem sa se coaca la foc potrivit, aproximativ 25 minute, pana se rumeneste. Usa cuptorului se ancoreaza, pentru a se elibera aburul. Daca s-a racit, se taie felii, iar apoi patrate. Se presara cu glucoza praf in care a stat un baton de vanilie.
Va fi si mai buna, daca se unge cu gem. Nu se pastreaza in frigider. Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Prajitura caise
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii