Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura cu marmelada de caise sunt necesare urmatoarele ingrediente: marmelada de caise, galbenusuri, zahar, smantana, unt, bicarbonat, vanilie, faina, zahar pudra vanilat.
Se freaca putin galbenusurile cu zaharul si se adauga smantana, vanilia si bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie sa fie caldut, si se amesteca. Se pune faina si se framanta o coca nu prea tare. Se imparte in trei parti egale din care se intind cu vergeaua trei foi de marimea tavii de copt. Se aseaza o foaie in tava, se unge cu un strat de marmelada, se acopera cu alta foaie, se unge si aceasta si se pune ultima foaie. Se coace la inceput la foc mic, apoi mai tare.
Dupa ce s-a racat, prajitura se taie dreptunghiuri lunguiete si se presara zahar pudra vanilat.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu nuca de cocos
Prajitura Carpati
Prajitura cu branza si stafide
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii