Prajitura cu mei

Prajitura cu mei este o reteta traditionala romaneasca. Gasiti aceasta reteta de prajitura pe culinar.ro, alaturi de alte retete de dulciuri.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura mei
  • 1 lingura coaja lamaie
  • 2 oua
  • sare
  • 100 ml lapte
  • 120 gr margarina
  • 2 linguri zahar praf

Mod de preparare

Prajitura cu mei este o reteta traditionala romaneasca. Pentru a prepara aceasta prajitura se topeste 100 gr margarina si se amesteca apoi cu zaharul, ouale, faina, laptele, meiul, coaja rasa de lamaie si sarea. Se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o forma unsa cu restul de margarina si tapetata cu faina. Se introduce apoi in cuptor si se coace prajitura la foc mediu, cca 25-30 de minute. Se lasa apoi 10 minute la racit, dupa care se taie bucati si se pudreaza cu zahar praf.


Prajitura cu mei se serveste dupa ce s-a racit.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc