Se amesteca praful de copt cu faina, sare, se adauga zaharul si coaja de lamaie rasa, se amesteca bine. Untul mai degraba rece decat moale se taie in
Se amesteca praful de copt cu faina, sare, se adauga zaharul si coaja de lamaie rasa, se amesteca bine. Untul mai degraba rece decat moale se taie in bucati si se freaca cu faina. Cand aluatul este sfaramicios, se adauga oul, se framanta. Se adauga putin lapte daca aluatul este prea dens. Se pune la frigider pentru o jumatate de ora. Pana atunci se prepara umplutura: Merele se curata de coaja, se taie in patru, se scot cotoarele iar partea rotunda se cresteaza fara a o taia felii. Pana a le folosi se tin in apa cu zeama de lamaie.
Ouale se amesteca cu zahar, zahar vanilat si frisca pentru a obtine o compozitie omogena. Aluatul se scoate din frigider si se intinde intro-o forma de tort (rotunda cu zar) in asa fel , incat si marginile sa fie relativ inalte. Se inteapa cu furculita, se presara cu alune, nuci si migdale sau amestecate (dupa gust) si cu zahar pudra. Apoi se aranjeaza feliile de mere, se presara cu stafide (inmuiate in rom). Se toarna deasupra comozitia de oua si frisca, se da la cuptorul incalzit dinainte la 190°C, se coace cca 45 de minute.
Alte retete recomandate
Dulceata de smochine
Gem de gutui
Papanasi fierti

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii