Se amesteca praful de copt cu faina, sare, se adauga zaharul si coaja de lamaie rasa, se amesteca bine. Untul mai degraba rece decat moale se taie in
Se amesteca praful de copt cu faina, sare, se adauga zaharul si coaja de lamaie rasa, se amesteca bine. Untul mai degraba rece decat moale se taie in bucati si se freaca cu faina. Cand aluatul este sfaramicios, se adauga oul, se framanta. Se adauga putin lapte daca aluatul este prea dens. Se pune la frigider pentru o jumatate de ora. Pana atunci se prepara umplutura: Merele se curata de coaja, se taie in patru, se scot cotoarele iar partea rotunda se cresteaza fara a o taia felii. Pana a le folosi se tin in apa cu zeama de lamaie.
Ouale se amesteca cu zahar, zahar vanilat si frisca pentru a obtine o compozitie omogena. Aluatul se scoate din frigider si se intinde intro-o forma de tort (rotunda cu zar) in asa fel , incat si marginile sa fie relativ inalte. Se inteapa cu furculita, se presara cu alune, nuci si migdale sau amestecate (dupa gust) si cu zahar pudra. Apoi se aranjeaza feliile de mere, se presara cu stafide (inmuiate in rom). Se toarna deasupra comozitia de oua si frisca, se da la cuptorul incalzit dinainte la 190°C, se coace cca 45 de minute.
Alte retete recomandate
Dulceata de smochine
Gem de gutui
Papanasi fierti
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii