Se amesteca praful de copt cu faina, sare, se adauga zaharul si coaja de lamaie rasa, se amesteca bine. Untul mai degraba rece decat moale se taie in
Se amesteca praful de copt cu faina, sare, se adauga zaharul si coaja de lamaie rasa, se amesteca bine. Untul mai degraba rece decat moale se taie in bucati si se freaca cu faina. Cand aluatul este sfaramicios, se adauga oul, se framanta. Se adauga putin lapte daca aluatul este prea dens. Se pune la frigider pentru o jumatate de ora. Pana atunci se prepara umplutura: Merele se curata de coaja, se taie in patru, se scot cotoarele iar partea rotunda se cresteaza fara a o taia felii. Pana a le folosi se tin in apa cu zeama de lamaie.
Ouale se amesteca cu zahar, zahar vanilat si frisca pentru a obtine o compozitie omogena. Aluatul se scoate din frigider si se intinde intro-o forma de tort (rotunda cu zar) in asa fel , incat si marginile sa fie relativ inalte. Se inteapa cu furculita, se presara cu alune, nuci si migdale sau amestecate (dupa gust) si cu zahar pudra. Apoi se aranjeaza feliile de mere, se presara cu stafide (inmuiate in rom). Se toarna deasupra comozitia de oua si frisca, se da la cuptorul incalzit dinainte la 190°C, se coace cca 45 de minute.
Alte retete recomandate
Dulceata de smochine
Gem de gutui
Papanasi fierti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii