Se amesteca praful de copt cu faina, sare, se adauga zaharul si coaja de lamaie rasa, se amesteca bine. Untul mai degraba rece decat moale se taie in
Se amesteca praful de copt cu faina, sare, se adauga zaharul si coaja de lamaie rasa, se amesteca bine. Untul mai degraba rece decat moale se taie in bucati si se freaca cu faina. Cand aluatul este sfaramicios, se adauga oul, se framanta. Se adauga putin lapte daca aluatul este prea dens. Se pune la frigider pentru o jumatate de ora. Pana atunci se prepara umplutura: Merele se curata de coaja, se taie in patru, se scot cotoarele iar partea rotunda se cresteaza fara a o taia felii. Pana a le folosi se tin in apa cu zeama de lamaie.
Ouale se amesteca cu zahar, zahar vanilat si frisca pentru a obtine o compozitie omogena. Aluatul se scoate din frigider si se intinde intro-o forma de tort (rotunda cu zar) in asa fel , incat si marginile sa fie relativ inalte. Se inteapa cu furculita, se presara cu alune, nuci si migdale sau amestecate (dupa gust) si cu zahar pudra. Apoi se aranjeaza feliile de mere, se presara cu stafide (inmuiate in rom). Se toarna deasupra comozitia de oua si frisca, se da la cuptorul incalzit dinainte la 190°C, se coace cca 45 de minute.
Alte retete recomandate
Dulceata de smochine
Gem de gutui
Papanasi fierti
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguri
Comentarii