Este reteta mea preferata de prajitura cu mere
Se pregateste umplutura: merele curatate se taie marunt, se indulcesc dupa gust si se amesteca cu scortisoara si amidon. Nu rad merele si nici nu le storc de zeama.
Aluatul se prepara din 2 parti astfel:
Partea 1-aluatul
Se taie un deget din margarina pe lungime (cam o treime), se amesteca cu oul, smantana, sarea si aprox. 220 g faina. Se mixeaza cu paletele de aluat pana aluatul se dezlipeste de marginile vasului (se mai adauga faina daca e necesar). Se da la rece 5 minute
Partea 2- pasta
Restul de margarina se mixeaza cu 80 g faina pana rezulta o pasta.
Se incinge cuptorul la 180 grade C si se tapeteaza o tava de aprox. 36*28 cm cu hartie de copt.
Se intinde aluatul pe masa infainata, cat se poate de mult si se unge pasta deasupra cu cutitul. Se ruleaza si se taie in 2 bucati.
Se intinde prima bucata intr-o foaie de dimensiunea tavii, se asaza in tava, se presara grisul, se intinde umplutura de mere dupa care se intinde a doua foaie care se asaza peste mere, se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 45 minute (pana e rumenita bine).
Dupa ce se raceste, se presara zahar pudra. Se poate servi simpla sau cu sos de vanilie.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii