Prajitura cu mere

Este reteta mea preferata de prajitura cu mere

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • 300-320 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 250 g margarina
  • 3-4 linguri smantana dulce grasa
  • 1 kg mere
  • Zahar dupa gust
  • 10 g scortisoara
  • 10g amidon
  • 1 lingura gris

Mod de preparare

Se pregateste umplutura: merele curatate se taie marunt, se indulcesc dupa gust si se amesteca cu scortisoara si amidon. Nu rad merele si nici nu le storc de zeama.

Aluatul se prepara din 2 parti astfel:

Partea 1-aluatul

Se taie un deget din margarina pe lungime (cam o treime), se amesteca cu oul, smantana, sarea si aprox. 220 g faina. Se mixeaza cu paletele de aluat pana aluatul se dezlipeste de marginile vasului (se mai adauga faina daca e necesar). Se da la rece 5 minute

Partea 2- pasta

Restul de margarina se mixeaza cu 80 g faina pana rezulta o pasta.

Se incinge cuptorul la 180 grade C si se tapeteaza o tava de aprox. 36*28 cm cu hartie de copt.

Se intinde aluatul pe masa infainata, cat se poate de mult si se unge pasta deasupra cu cutitul. Se ruleaza si se taie in 2 bucati.

Se intinde prima bucata intr-o foaie de dimensiunea tavii, se asaza in tava, se presara grisul, se intinde umplutura de mere dupa care se intinde a doua foaie care se asaza peste mere, se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 45 minute (pana e rumenita bine).

Dupa ce se raceste, se presara zahar pudra. Se poate servi simpla sau cu sos de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide