Aceasta este reteta copilariei mele cat si a mamei mele. Reteta aceasta se realizeaza la noi in familie de cateva generatii, si pe buna dreptate , este extrem de gustoasa si usor de facut.
Prima data vom face umplutura deoarece ea trebuie sa se raceasca inainte sa o punem peste blat. Merele spalate le vom curata de coaja si le vom da pe razatoarea mare. Punem o tigaie la incins, adaugam lingura de unt, iar dupa ce acesta s-a topit punem merele rase in tigaie. Adaugam zahar dupa gust si in functie de tipul merelor pe care il folosim. Lasam merele sa se caleasca la foc mic pana cand s-a evaporat tot sucul pe care acestea l-au lasat. Cand sunt aproape gata adaugam si scortisoara, mai tinem 2-3 minute pe foc dupa care inchidem focul iar umplutura o transferam intr-un bol pentru a se raci mai repede. Acum vom trece la prepararea blatului. Se freaca ouale cu zaharul pana ce acestea isi dubleaza volumul . Treptat in compozitia de oua si zahar se incorporeaza uleiul. Se adauga treptat faina si laptele si se amesteca bine. trebuie sa obtinem un aluat ca de clatite mai gros dar care curge din lingura. Adaugam praful de copt , amestecam bine si compozitia de blat este gata. Intr-o tava( a mea are 33 cm lungime 24 latime si 8 inaltime) in care am pus hartie de copt vom turna 2/3 din compozitie apoi vom introduce tava pentru 10 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade. Dupa ce au trecut cele 10 minute vom pune peste blat compozitia de mere iar peste compozitia de mere vom adauga restul compozitiei de blat. Introducem tava la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute . Timpul depinde de tipul cuptorului vostru. Cel mai sigur faceti testul cu scobitoarea. Introduceti o scobitoare in mijlocul prajiturii, daca aceasta iese curata inseamna ca prajitura e gata. Cand e fierbinte se definitiveaza cu o ploaie de zahar pudra vanilat deasupra si e gata pentru a fi servita. Se serveste calda(nu fierbiente) cat si rece!E delicioasa oricum. Puteti incerca sa o faceti si cu alte fructe! Rezultatul e garantat.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieEeee, o nouă lună o nouă provocarea a naturii. Frunzele de tei de data asta mi-au făcut cu ochiul😉 Sincer m-au cucerit...
Sarmalute in frunze de teiDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii