Prajitura cu mere

Se framanta bine margarina cu faina si cu galbenusul crud. Se adauga apa si otetul amestecate. Se framanta in continuare pana se obtine un aluat consi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. margarina
  • 500 gr. faina
  • 10 linguri apa rece
  • 3 linguri otet
  • 2
  • 5 kg mere
  • 250 gr. zahar
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingurita cu varf scortisoara

Mod de preparare

Se framanta bine margarina cu faina si cu galbenusul crud. Se adauga apa si otetul amestecate. Se framanta in continuare pana se obtine un aluat consistent. Se imparte coca in 2 parti si se bat cam de 30 de ori fiecare. Se unge tava cu margarina si se intinde prima foaie in tava. Aceasta se inteapa cu furculita ca sa se coaca bine.

Merele se rad, se storc de zeama si se calesc cu zaharul. Spre final se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca.

Se intinde peste prima foaie merele calite si apoi se intinde a doua foaie. Se da tava la cuptor, la foc potrivit (170o) circa 45-60 min.

Se scoate tava, se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie in formele dorite.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc