1.Se amesteca (mixeaza) untul cu 80 g zahar, zaharul vanilat, sarea, martipanul faramitat si ouale. 2.Se amesteca faina cu amidonul si praful de cop
1.Se amesteca (mixeaza) untul cu 80 g zahar, zaharul vanilat, sarea, martipanul faramitat si ouale.
2.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, se aduga la amestecul de unt (de mai sus) împreuna cu smîntîna. Se amesteca bine/mixeaza. Se unge cu unt o forma de de 26 cm, cu perete detasabil.
3.Se toarna aluatul în forma. Merele se spala, se curata, se taie în jumate si se scot sîmburii. Se cresteaza merele.
Cuptorul se încalzeste în prealabil la 180°C
4.Restul de zahar se amesteca cu scortisoara. Jumatatile de mere se tavalesc prin acest amestec.
Merele se pun în cerc,si se apasa putin în aluat.
5.Se da la cuptorul încalzit în prealabil la 180°C. Dupa 10 minute de copt,se coboara temperatura la 160°C.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz
Comentarii