1.Se amesteca (mixeaza) untul cu 80 g zahar, zaharul vanilat, sarea, martipanul faramitat si ouale. 2.Se amesteca faina cu amidonul si praful de cop
1.Se amesteca (mixeaza) untul cu 80 g zahar, zaharul vanilat, sarea, martipanul faramitat si ouale.
2.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, se aduga la amestecul de unt (de mai sus) împreuna cu smîntîna. Se amesteca bine/mixeaza. Se unge cu unt o forma de de 26 cm, cu perete detasabil.
3.Se toarna aluatul în forma. Merele se spala, se curata, se taie în jumate si se scot sîmburii. Se cresteaza merele.
Cuptorul se încalzeste în prealabil la 180°C
4.Restul de zahar se amesteca cu scortisoara. Jumatatile de mere se tavalesc prin acest amestec.
Merele se pun în cerc,si se apasa putin în aluat.
5.Se da la cuptorul încalzit în prealabil la 180°C. Dupa 10 minute de copt,se coboara temperatura la 160°C.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii