Prajitura cu mere

Se curata merele si se rad pe razatoarea cu gauri mari; se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga merele rase si nestoarse, scortisoara, bicarbona

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani mere rase(nestoarse de zeama)
  • 2 cani zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita rasa de scortisoara macinata

Mod de preparare

Se curata merele si se rad pe razatoarea cu gauri mari; se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga merele rase si nestoarse, scortisoara, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si se lasa acest amestec sa stea 60 minute dupa care se adauga faina si cele 3 albusuri batute spuma; se amesteca usor pentru omogenizare si se toarna in tava unsa si netapetata cu faina (tava mare 28x40cm); se coace, in cuptor preincalzit, la foc mare aprox. 5-10 minute pana incepe sa creasca, apoi se reduce focul la mediu si se coace, functie de cuptor; se verifica daca este coapta cu scobitoarea; nu se deschide usa cuptorului in timpul coacerii; creste frumos, este pufoasa si maronie la culoare.
Se pudreaza cu zahar vanilat; se taie cuburi sau romburi dupa preferinta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori