1. In vas am pus 7 linguri de zahar, poi 7 linguri ulei (eu am avut de arahide dar am facut si cu ulei de floarea soarelui), cele 7 linguri de lapte.
1. In vas am pus 7 linguri de zahar, poi 7 linguri ulei (eu am avut de arahide dar am facut si cu ulei de floarea soarelui), cele 7 linguri de lapte.
2. Se calesc merele cu 7 linguri de zahar si scortisoara.
3. Vasul cu zaharul uleiul si laptele se pun pe foc si se da in clocot.
Pregatim oul si o lingurita rasa de bicarbonat pe care il stingem cu o lingurita de otet. Dupa ce s-a topit zaharul,compozitia se umfla putin de la lapte o lasam doar 2 minute si o lasam sa se raceasca nu musai de tot (eu am pus vasul in putina apa rece doar sa nu mai arda).
4. Adaugam oul intreg. Amestecam viguros pana se incorporeza complet oul. Apoi adaugam praful de bicarbonat stins cu otet.
5. Am inceput sa torn in ploaie virtuala faina amestecand intre timp. Renunt la lingura si amestec cu mana dar amestec inca pana cand devine aluatul moale la pipait dar nu lipicios.
5. Tai in sfarsit aluatul in doua. Intind foi si o asez pe prima in tava unsa si tapetata cu faina. Intind merele si acoper cu a doua foaie.
Apoi se da la cuptor cam 30 min sau 35min sa fie colorata frumos, doar blonda.
6. Am taiat-o si am pudrat-o.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu mere CarmenL a fost propusa de Carmen pe forum culinar.ro
Alta reteta cu mere gasiti aici: Tort cu mere si crema de zahar ars

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii