pentru retete de primavara! Un jeleu plin de culoare si aroma merelor prinse in el!un deliciu!!!
Albususrile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc,galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se incorporeaza in albusurile mixate,se omogenizeaza amestecul apoi se incorporeaza si faina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la copt cca 20 minute,la foc potrivit.Se desprinde de pe hartie,se lasa sa se raceasca apoi se taie in 2 bucati egale. Merele galbene curatate de coaja se taie in cubulete mici si apoi se dau in clocot la foc domol cu zaharul si apa ,cca.20 minute.Se scurge 200 ml de sirop pentru jeleu si se lasa sa se raceasca. Se spala merele rosii,se sterg si se taie in doua,se curata de sanburi si cotor apoi se feliaza cu tot cu coaja apoi se calesc in untul incins cateva secunde,se scot pe o farfurie si se la asa se raceasca. Se aseaza primul blat intr-o tava(eu pun si o forma dretunghiulara cu margini reglabile)apoi turnam merele cubulete impreuna cu sucul obtinut prin fierbere in care am adaugat gelatina deshidratat in 100 ml apa rece si apoi topitala bain marin,se aseaza a 2 bucata de blat,deasupra lui se aranjeaza feliile de mar rosu trase in unt,sub forma de solzi ,pe toata suprafata prajiturii si la urma se prepara jeleul conform instructiunilor de pe plicul de tort gelle impreuna cu siropul oprit si se toarna fierbinte deasupra feliilor de mar.Se da prajitura la rece cel putin 3 ore,de preferat de seara pana dimineata apoi se poate taia in forma dorita.Este un desert usor insiropat si foarte racoros ,plin de vitamine. Pofta buna!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelNu putea sa treaca ziua mamei fara sa ii pregatesc macar ceva dulce. Printre treburi, mi-am facut timp pentru o prajitura...
Negresa cu crema de ness si nucaDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii