Prajitura cu mere sferturi

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smintina si apoi treptat, in ploaie, faina si se amesteca bine. La sfirsit se pun albusurile

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere potrivit de mari
  • curatate si taiate in sferturi
  • ¾ pahar smintina-crema
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri cu virf de faina
  • 1 praf vanilie
  • zahar pudra vanilat
  • unt si faina pentru forma

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smintina si apoi treptat, in ploaie, faina si se amesteca bine. La sfirsit se pun albusurile batute spuma si sferturile de mere; se amesteca usor. Se unge o tava cu unt, se pudreaza bine cu faina si se toarna compozitia in tava. Se tine la cuptor, la foc potrivit, pina se rumeneste.
Se serveste calduta si presarata cu zahar pudra vanilat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci