Prajitura cu mere si crumble cu nuca

A trecut ceva timp de cand nu am mai facut o prajitura cu mereu si chiar imi era dor... O nebunie, cam ca toate deserturile cu mere!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere si crumble cu nuca

Ingrediente

  • Pentru aluat: 90 gr de unt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 200-250 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura: 1,3 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 varf de lingurita anason macinat
  • o mana miez de nuca
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Incepem cu umplutura: Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin intre maini. Intr-o cratita punem uleiul, merele rase, zaharul si le transferam pe foc. Lasam sa scada bine toata zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara si anason macinat. Dam deoparte sa se racoreasca putin. Aluatul: Intr-un bol amestecam untul, oul, laptele si zaharul. Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de sare, praful de copt, apoi incorporam faina, treptat. Vom obtine o bila de aluat foarte usor de lucrat. Rupem 3/4 din aluat, intindem o foaie subtire si o asezam intr-o tava rotunda, eu am folosit o tava de tarta. Tapetam bine si peretii tavii cu aluat, punem umplutura si o nivelam. Miezul de nuca il taiem marunt. Restul de aluat il punem in robot cu o lingura de faina pentru a obtine niste firimituri pe care le amestecam cu nuca taiata. Acest amestec il presaram peste mere. Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste frumos deasupra. O scoatem sa se racoresca cand este gata, apoi o pudram cu zahar. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide