A trecut ceva timp de cand nu am mai facut o prajitura cu mereu si chiar imi era dor... O nebunie, cam ca toate deserturile cu mere!
Incepem cu umplutura: Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin intre maini. Intr-o cratita punem uleiul, merele rase, zaharul si le transferam pe foc. Lasam sa scada bine toata zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara si anason macinat. Dam deoparte sa se racoreasca putin. Aluatul: Intr-un bol amestecam untul, oul, laptele si zaharul. Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de sare, praful de copt, apoi incorporam faina, treptat. Vom obtine o bila de aluat foarte usor de lucrat. Rupem 3/4 din aluat, intindem o foaie subtire si o asezam intr-o tava rotunda, eu am folosit o tava de tarta. Tapetam bine si peretii tavii cu aluat, punem umplutura si o nivelam. Miezul de nuca il taiem marunt. Restul de aluat il punem in robot cu o lingura de faina pentru a obtine niste firimituri pe care le amestecam cu nuca taiata. Acest amestec il presaram peste mere. Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste frumos deasupra. O scoatem sa se racoresca cand este gata, apoi o pudram cu zahar. Sa aveti pofta!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii