Laptele cald se amesteca cu untul topit si racit, drojdia, zaharul si zaharul vanilat, un galbenus. Se lasa sa creasca putin, se pune faina, se framin
Laptele cald se amesteca cu untul topit si racit, drojdia, zaharul si zaharul vanilat, un galbenus. Se lasa sa creasca putin, se pune faina, se framinta un aluat si se lasa la dospit. Se intinde in tava. Se unge cu putin gem de caise si apoi se pun merele curatate si taiate felii. Se presara cu zahar si se pun fulgi de migdale. Se presara untul in fulgi si se lasa 30 min sa se odihneasca. Se coace la foc potrivit.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii