Este o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Se spala merele, se curata de coaja si se taie cubulete mici astfel incat sa se obtina 2 cani cu mere. Nuca se taie bucati mai mici. Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare si zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul cate putin, mixand continuu. Faina se amesteca cu bicarbonatul de sodiu apoi se toarna peste crema de oua. Se amesteca mai intai apoi se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza. Se adauga si esenta de vanilie. Se incorporeaza merele apoi nuca. Se omogenizeaza bine apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiunea tavii este de 20x24 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se portioneaza si se serveste. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii