Prajitura cu mere si scortisoara

Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa sa creasca, ap

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2
  • 5 dl ulei
  • 2
  • 5 dl bors
  • 300 gr. faina
  • 30 gr. drojdie de bere
  • 100 gr. zahar
  • 1 kg. mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • unt cit o nuca; zahar pentru pudra prajitura

Mod de preparare

Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa sa creasca, apoi se imparte in doua si se intind foi de marimea tavii in care se coace prajitura. Merele se curata de coaja si de simburi si se taie rondele nu prea groase. Tava se unge bine cu unt, se pudreaza cu faina, apoi se aseaza prima foaie de aluat, se inteapa din loc in loc cu o furculita (ca sa se poata coace bine), se presara cu zahar, se aseaza merele, se presara cu scortisoara si zahar, apoi se acopera cu a doua foaie, care, ca si prima, se inteapa din loc in loc cu furculita. Se da tava la cuptor la foc potrivit. In cca. 30-35 minute, prajitura este coapta.
Se taie calda, se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide