Prajitura cu mere si scortisoara

Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa sa creasca, ap

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2
  • 5 dl ulei
  • 2
  • 5 dl bors
  • 300 gr. faina
  • 30 gr. drojdie de bere
  • 100 gr. zahar
  • 1 kg. mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • unt cit o nuca; zahar pentru pudra prajitura

Mod de preparare

Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa sa creasca, apoi se imparte in doua si se intind foi de marimea tavii in care se coace prajitura. Merele se curata de coaja si de simburi si se taie rondele nu prea groase. Tava se unge bine cu unt, se pudreaza cu faina, apoi se aseaza prima foaie de aluat, se inteapa din loc in loc cu o furculita (ca sa se poata coace bine), se presara cu zahar, se aseaza merele, se presara cu scortisoara si zahar, apoi se acopera cu a doua foaie, care, ca si prima, se inteapa din loc in loc cu furculita. Se da tava la cuptor la foc potrivit. In cca. 30-35 minute, prajitura este coapta.
Se taie calda, se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori