Bun si rafinat, un desert de toamna!
Untul sau margarina moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga cate un ou (se adauga urmatorul, numai dupa ce a fost incorporat cel dinainte), se adauga si esenta,apoi faina amestecata cu cacaua, scortisoara si praful de copt si la urma merele curatate de coaja si date prin razatoarea mica.
Se unge o tava cu putin ulei, se tapeteaza cu hartie de copt,apoi se intinde uniform aluatul. Deasupra se presara pe toata suprafatastafidele inmuiate in apa rece cateva ore inainte de a prepara prajitura. Se da la copt, in cuptorul preincalzit, 20 minute, la foc potrivit. Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se taie in ce forma dorim si o glazuram cu ciocolata topita la bain -marie.Se mai lasa la rece o ora, sa se intareasca glazura.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseCui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...
Bomboane de ciocolataDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii