Cozonacii se taie si se lasa o zi sa se usuce. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul si cu aroma. Laptele se incalzeste putin
Cozonacii se taie si se lasa o zi sa se usuce. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul si cu aroma. Laptele se incalzeste putin si se toarna peste oua. Cozonacii se inmoaie in aceasta compozitie si se aseaza apoi in tava pregatita. Peste ei se pune magiunul de prune si visinele. Apoi iar un strat de felii de cozonac, magiun si deasupra se acopera cu felii de mere. Daca ramane lapte, se toarna peste compozitia din tava. Se pune in cuptor 30 minute, dupa care se bat albusurile, se adauga zahar, se bat pana se face spuma tare si se pune deasupra prajiturii. Se pune din nou in cuptor pana se rumeneste.
Alte retete dulciuri recomandate
Prajitura cu capsuni
Ciocolata de casa
Tarta cu visine
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSursa de inspiratie, retetele lui Vladut. Visam la aceste clatite inca de cand am gasit aceasta reteta, iar acum am reusit...
Clatite cu umplutura de mac si sos de visineGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii