De curand mi-am luat doua carticele de la Lidl si sunt foarte incantata de ele. Si iata si prima reteta pe care am preparat-o. Si daca la inceput imi faceam griji ca merele vor ramane descoperite, ei bine cand am vazut ce frumos si mult a crescut aluatul, m-am bucurat tare. Daca merele cantaresc un pic mai mult nu are nimic, important este sa va incapa in tava.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit. Ouale si zaharul se bat spuma, apoi se incorporeaza untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea si se inglobeaza in compozitia din oua si unt. Se intinde aluatul intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se distribuie in mod egal jumatatile de mere cu partea crestata in sus si se scufunda usor. Prajitura se baga la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Dupa ce se raceste, se decoreaza cu zahar pudra sau gem de caise. Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii