Prajitura cu miere

2 oua intregi, miere, zahar pudra (sau fara zahar), coaja de lamaie rasa, scortisoara, cuisoara (sau fara), se amesteca cu faina si bicarbonat de sodi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 0.1 l de miere lichida
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • zahar pudra dupa gust
  • coaja rasa de lamaie
  • scortisoara
  • cuisoare
  • nuci taiate

Mod de preparare

2 oua intregi, miere, zahar pudra (sau fara zahar), coaja de lamaie rasa, scortisoara, cuisoara (sau fara), se amesteca cu faina si bicarbonat de sodiu.

Se intinde pe o tabla la o grosime de ca. 8-10 mm, apoi se decupeaza in forme. Se pregateste o tava unsa, presarata cu faina, sau captusita cu hartie de copt si se ung formele cu oule apoi se decoreaza cu nuci. Se coace la o temperatura de ca. 230-240 de grade, utilizand partea superioara a gratarului. Dintr-o portie de aluat se obtine 1 - 1.5 tavi de prajituri.
Alte dulciuri recomdate

Placinta cu mere

Galuste cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci