Drojdia se amesteca cu 200 ml lapte caldut. Se pune faina, 100 g zahar, untul, coaja rasa de lamaie, 2 oua intr-un castron. Se adauga drojdia si se fr
Drojdia se amesteca cu 200 ml lapte caldut. Se pune faina, 100 g zahar, untul, coaja rasa de lamaie, 2 oua intr-un castron. Se adauga drojdia si se framanta bine. Se lasa 60 min la dospit. Se amesteca pentru umplutura 70 g zahar cu amidon alimentar. Se bat galbenusele cu 125 ml lapte si miezul razuit al batonului de vanilie. Restul de lapte se incalzeste cu 70 g zahar si cu galbenusul de ou si se amesteca usor. 100 ml smantana, 100 g zahar si mierea se incalzesc. Se intinde aluatul intr-o tava unsa cu grasime, se toarna desupra amestecul de migdale si se coace la foc potrivit apoi se lasa la racit pe un gratar. Se bate crema bine. Se dizolva gelatina si se bate spuma 400 ml smantana cu zahar vanilat. Se adauga apoi frisca si gelatina la crema. Se taie blatul in 2 pe lungime si se pune umplutura la mijloc. Se da la rece 2 ore.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii