Prajitura cu miere si smantana

Drojdia se amesteca cu 200 ml lapte caldut. Se pune faina, 100 g zahar, untul, coaja rasa de lamaie, 2 oua intr-un castron. Se adauga drojdia si se fr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un cub drojdie
  • 700 ml lapte
  • 500 g faina
  • 340 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 60 g grasime
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 40 g amidon alimentar
  • 4 galbenusuri
  • un baton vanilie
  • 500 ml smantana
  • 3 linguri miere lichida
  • 200 g fulgi de migdale
  • un plic zahar vanilat
  • 5 foi gelatina alba

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu 200 ml lapte caldut. Se pune faina, 100 g zahar, untul, coaja rasa de lamaie, 2 oua intr-un castron. Se adauga drojdia si se framanta bine. Se lasa 60 min la dospit. Se amesteca pentru umplutura 70 g zahar cu amidon alimentar. Se bat galbenusele cu 125 ml lapte si miezul razuit al batonului de vanilie. Restul de lapte se incalzeste cu 70 g zahar si cu galbenusul de ou si se amesteca usor. 100 ml smantana, 100 g zahar si mierea se incalzesc. Se intinde aluatul intr-o tava unsa cu grasime, se toarna desupra amestecul de migdale si se coace la foc potrivit apoi se lasa la racit pe un gratar. Se bate crema bine. Se dizolva gelatina si se bate spuma 400 ml smantana cu zahar vanilat. Se adauga apoi frisca si gelatina la crema. Se taie blatul in 2 pe lungime si se pune umplutura la mijloc. Se da la rece 2 ore.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori