Prajitura cu miere si smantana

Drojdia se amesteca cu 200 ml lapte caldut. Se pune faina, 100 g zahar, untul, coaja rasa de lamaie, 2 oua intr-un castron. Se adauga drojdia si se fr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un cub drojdie
  • 700 ml lapte
  • 500 g faina
  • 340 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 60 g grasime
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 40 g amidon alimentar
  • 4 galbenusuri
  • un baton vanilie
  • 500 ml smantana
  • 3 linguri miere lichida
  • 200 g fulgi de migdale
  • un plic zahar vanilat
  • 5 foi gelatina alba

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu 200 ml lapte caldut. Se pune faina, 100 g zahar, untul, coaja rasa de lamaie, 2 oua intr-un castron. Se adauga drojdia si se framanta bine. Se lasa 60 min la dospit. Se amesteca pentru umplutura 70 g zahar cu amidon alimentar. Se bat galbenusele cu 125 ml lapte si miezul razuit al batonului de vanilie. Restul de lapte se incalzeste cu 70 g zahar si cu galbenusul de ou si se amesteca usor. 100 ml smantana, 100 g zahar si mierea se incalzesc. Se intinde aluatul intr-o tava unsa cu grasime, se toarna desupra amestecul de migdale si se coace la foc potrivit apoi se lasa la racit pe un gratar. Se bate crema bine. Se dizolva gelatina si se bate spuma 400 ml smantana cu zahar vanilat. Se adauga apoi frisca si gelatina la crema. Se taie blatul in 2 pe lungime si se pune umplutura la mijloc. Se da la rece 2 ore.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc