Se amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul, faina pana se incorporeaza
Se amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul, faina pana se incorporeaza bine. Albusurile amestecate cu zahar se bat spuma, dupa care se adauga la crema de martipan. La final se adauga faina, migdalele si uleiul. Aluatul se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina, si se presara cu migdalele prajite. Se coace aprox. 50 de minute, la 170 de grade.
Se presara cu zahar vanilat.
Alte retete recomandate:
Placinta cu mere
Galuste cu prune
Lapte de pasare
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii