Prajitura cu migdale si nuca

Luam o forma cu diametrul 20 cm, si punem in ea hartie de copt. Ouale se bat spuma apoi se adauga zaharul apoi nucile si migdalele macinate, pe urma f

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100g zahar
  • 50g migdale macinate
  • 50 g nuci macinate
  • 50g faina
  • 50g migdale fulgi
  • Umplutura: 100 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 300g frisca batuta
  • zahar pudr

Mod de preparare

Luam o forma cu diametrul 20 cm, si punem in ea hartie de copt. Ouale se bat spuma apoi se adauga zaharul apoi nucile si migdalele macinate, pe urma faina. Aceasta compozitie o dam la cuptor la 190�C cca. 15-20 min. Lasam sa se raceasca apoi o taiem pe jumatate si punem umplutura care se face asa:

Topim ciocolata, o luam de pe foc, adaugam untul si lasam sa se raceasca putin apoi adaugam frisca batuta.

Dupa ce am umplut tortul sus punem migdalele fulgi si zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc