Prajitura cu migdale si spuma de prune

Prajitura cu migdale si spuma de prune este delicioasa si spectaculoasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune aveti nevoie de faina, zahar, prune, migdale, scortisoara,lamaie.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu migdale si spuma de prune

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 150g migdale macinate
  • 200g prune uscate
  • 4+2 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • putin scortisoara-optional
  • sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Se bat 3 albusuri reci cu 4 linguri de zahar pana devin spuma tare-bezea. Adaugam migdalele macinate si amestecam peste cap. Turnam spuma intr-o tava acoperita cu hartie de copt si coacem la foc mic-140 grade Celsius o ora. Vom obtine o pricomidala mai mare si mai inalta.

Se deslipeste foaia de copt de pe blat dar se reaseza foaia in tava si blatul peste ea. Daca nu o dezlipiti inainte nu o sa puteti scoate prajitura taiata din tava decat cu tot cu foaie de copt .

Prunele fara samburi puse in apa la inmuiat toata noapte se vor scurge si se vor face pasta cu ajutorul blenderului.Se adauga zaharul vanilat si scortisoara si se mai amesteca putin.

Restul de 3 albusuri se bat spuma cu cele 2 linguri de zahar. Se toarna sucul de lamaie si se mai bate un pic. Se toarna o parte din spuma in crema de prune, se omogenizeaza amestecand peste cap, adaugam si restul de spuma si cu grija sa nu se lase albusurile omogenizam iar. Se toarna spuma de prune peste aluatul copt si se mai coace prajitura 40-60 de minute la 160 de grade Celsius- formeaza o crusta lucioasa si miscand tava nu se misca crema ca o gelatina.


Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si poate fi taiata.
Sursa acestei retete este blogul culinar furnicuta-boscodina.com
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide