Prajitura cu morcov este un desert gustos si sanatos ce este recomandat si copiilor. Pentru aceasta reteta de prajitura cu morcovi aveti nevoie de faina, zahar,morcovi, nuci si apa minerala
Se amesteca bine zaharul cu uleiul, se adauga apa minerala, morcovul, coaja de lamaie si scortisoara. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta, care trebuie sa fie moale, ca la chec, se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se repartizeaza nucile. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie dupa preferinta.
Se poate servi ca atare, pudrata cu zahar farin, decorata cu ciocolata neagra (de post) sau cu sos de ciocolata ( facut din 3 linguri apa, 200 g zahar, 3 linguri cacao si 50 g margarina - fierte pe foc pana se ingroasa).
Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii