Prajitura cu morcov si ananas este o prajitura cu o combinatie inedita si un gust pe masura. Pana si cei mai sceptici vor fi uimiti sa afle ca au mancat o prajitura care contine o leguma, dar cu siguranta vor cere inca o bucata sau, de ce nu, chiar reteta.
1. Dati morcovii pe razatoarea fina; scurgeti ananasul- eu las putin suc, nu-l scurg tare.
2. Intr-un castron cerneti faina, amoniacul, praful de copt, sarea, allspice si scortisoara. Nu le cern mereu, dar atunci trebuie sa fiti atenti sa nu fie bulgarasi mici si sa nu se omogenizeze bine in compozitie.
3. Adaugati zaharul si uleiul si amestecati pana devine cremos. Adaugati ouale.
4. Adaugati morcovul, ananasul, nucile si stafidele si amestecati.
5. Turnati compozitia intr-un vas uns cu unt si coaceti la 180 grade Celsius cam 30-40 minute, pana cand e bronzata si scobitoarea iese curata.
Prajitura cu ananas si morcov se lasa sa se raceasca bine inainte de a fi taiata si se serveste cu zahar pudra pe deasupra sau cu glazura.
Reteta de prajitura cu morcov si ananas a fost propusa pe forumul Culinar.ro de gabi gabi 33372.
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara
Ciorba de loboda cu omletaDesi este foarte cald afara m-am incumetat intr-o dimineata pe racoare sa fac cateva cornulete, ideale pentru pachet la lucru...
Cornuri cu gem
Comentarii