Prajitura cu nuca

Se plamadeste bine aluatul si se imparte in 3. Se intind 3 foi subtiri. Se ia prima foaie, se asaza in tava, se unge cu gem, se presara cu nucile toc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 180 g untura
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • Zeama si coaja razuita de la o lamaie
  • Lapte
  • Gem de caise
  • 100 g nuci tocate
  • 120 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 150 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri

Mod de preparare

Se plamadeste bine aluatul si se imparte in 3. Se intind 3 foi subtiri. Se ia prima foaie, se asaza in tava, se unge cu gem, se presara cu nucile tocate amestecate cu zahar si zahar vanilat. Se pune peste ea ce-a de-a doua foaie, si se procedeaza la fel. Se acopera cu ultima foaie. Se coace la cuptor pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit, se unge cu galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si zaharul vanilat.

Alte prajituri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori