Prajitura cu nuca

Framantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma dreptunghiulara, de grosimea de

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g nuci macinate
  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • putin suc de lamaie
  • Pentru spuma: 2 albusuri de ou
  • 200 g zahar praf
  • un pic de otet sau suc de lamaie
  • putin sare

Mod de preparare

Framantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma dreptunghiulara, de grosimea degetului mic pe masa presarata cu faina.

Albusurile se bat impreuna cu zahar praf si sare, pana obtinem o spuma tare, deasupra aburilor (deasupra apei in fierbere). Daca e tare, o luam jos de pe aburi si o mai batem putin cu cateva picaturi de otet sau suc de lamaie.

Spuma o punem peste aluat si-l taiem in fasii macar de grosimea degetului, cu un cutit inmuiat deseori in apa rece. Fasiile le punem intr-o tava unsa cu untura si tapetata cu faina, lasand spatii mici intre ele.

Se coace (se usca, mai exact) in cuptorul incins, pe jumatate deschis, pana cand se intareste spuma deasupa, dar ramane inca alba.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Prajitura cu prune

Prajituri caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori