Framantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma dreptunghiulara, de grosimea de
Framantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma dreptunghiulara, de grosimea degetului mic pe masa presarata cu faina.
Albusurile se bat impreuna cu zahar praf si sare, pana obtinem o spuma tare, deasupra aburilor (deasupra apei in fierbere). Daca e tare, o luam jos de pe aburi si o mai batem putin cu cateva picaturi de otet sau suc de lamaie.
Spuma o punem peste aluat si-l taiem in fasii macar de grosimea degetului, cu un cutit inmuiat deseori in apa rece. Fasiile le punem intr-o tava unsa cu untura si tapetata cu faina, lasand spatii mici intre ele.
Se coace (se usca, mai exact) in cuptorul incins, pe jumatate deschis, pana cand se intareste spuma deasupa, dar ramane inca alba.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu visine
Prajitura cu prune
Prajituri caise
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postEste o reteta preluata de la bucataras Ela. Mi-a placut mult cum arata, modul cum se prepara si stiind ca alor mei le plac...
Tarta cu dovlecei si baconOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii