Se aseaza intr-un vas rotund una din lipii si se presoara cu nuca macinata. Deasupra se aseaza o alta lipie si iarasi se presoara cu nuca macinata. S
Se aseaza intr-un vas rotund una din lipii si se presoara cu nuca macinata.
Deasupra se aseaza o alta lipie si iarasi se presoara cu nuca macinata. Se repeta aceasta operatiune pana terminam lipiile. Deasupra, pe ultima lipie, de asemenea presaram nuca macinata.
Intr-un vas, preparam siropul din 750 ml apa si 500 g zahar in care adaugan si scortisoara si vanilia. Dupa ce a dat cateva clocote, il luam de pe foc si-l rasturnam incet peste lipii. Lasam lipiile sa absoarba siropul, apoi le lasam sa se raceasca.
Prajitura este gata.
Se serveste rece: se taie felii ca si tortul.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii