Prajitura cu nuca de cocos

Pentru prajitura cu nuca de cocos foaia se face din 5 albusuri batute spuma cu 200 g zahar tos, 200 g nuca de cocos.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar tos
  • 200 g nuca de cocos
  • ½ pachet de praf de copt
  • 5 linguri de faina
  • o cana de lapte
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 2 plicuri de vanilie
  • 7 linguri de faina
  • o lingura de amidon sau
  • un pachet de budinca de vanilie
  • 200 g unt .

Mod de preparare

Pentru prajitura cu nuca de cocos, foaia se face din  5 albusuri batute spuma cu 200 g zahar tos, 200 g nuca de cocos, ½ pachet de praf de copt, 5 linguri de faina. Se coace la foc potrivit timp de 20-25 de minute intr-o tava tapetata cu faina si margarina, dupa care foaia fierbinte se insiropeaza cu o cana de lapte rece.
Crema - se pun la fiert 500 ml lapte cu 100 g zahar frecat cu 5 galbenusuri si 2 plicuri de vanilie, apoi se amesteca bine pana se topeste zaharul. Adaugam 7 linguri de faina si o lingura de amidon sau un pachet de budinca de vanilie. Cand fierbe laptele, adaugam totul bine amestecat si lasam sa fiarba un clocot bun, apoi dam la racit. Separat, se freaca 200 g unt si se incorporeaza cate o lingura de crema in unt, pana iese ca o maioneza, se intinde crema peste foaia coapta, iar deasupra tapetam cu nuca de cocos.


Dupa ce s-a racit, prajitura cu nuca de cocos se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci