Pentru prajitura cu nuca de cocos foaia se face din 5 albusuri batute spuma cu 200 g zahar tos, 200 g nuca de cocos.
Pentru prajitura cu nuca de cocos, foaia se face din 5 albusuri batute spuma cu 200 g zahar tos, 200 g nuca de cocos, ½ pachet de praf de copt, 5 linguri de faina. Se coace la foc potrivit timp de 20-25 de minute intr-o tava tapetata cu faina si margarina, dupa care foaia fierbinte se insiropeaza cu o cana de lapte rece.
Crema - se pun la fiert 500 ml lapte cu 100 g zahar frecat cu 5 galbenusuri si 2 plicuri de vanilie, apoi se amesteca bine pana se topeste zaharul. Adaugam 7 linguri de faina si o lingura de amidon sau un pachet de budinca de vanilie. Cand fierbe laptele, adaugam totul bine amestecat si lasam sa fiarba un clocot bun, apoi dam la racit. Separat, se freaca 200 g unt si se incorporeaza cate o lingura de crema in unt, pana iese ca o maioneza, se intinde crema peste foaia coapta, iar deasupra tapetam cu nuca de cocos.
Dupa ce s-a racit, prajitura cu nuca de cocos se poate servi.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt perfecte pentru a satisface pofta de desert la sfârșit de săptămână, aceste brioșe cu vișine și iaurt!
Desert briose cu visine si iaurtDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii