Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata este o retetea delicioasa de prajituri pe care o puteti pregati pentru orice ocazie festiva, sau pur si simplu daca doriti ceva dulce.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • * 6 oua
  • * 6 linguri zahar
  • * 4 linguri faina
  • * 5 linguri nuca macinata
  • * 1 lingura cacao neagra
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * vanilie
  • Crema:
  • * 100 g ciocolata cu alune
  • * 350 ml frisca
  • * 10 g gelatina
  • * 100 g nuca macinata
  • * 1 lingurita ness
  •  
  • Decor:
  • * 250 ml frisca
  • * ness
  • * drajeuri ciocolata
  • * nuca tocata

Mod de preparare

Se seapara ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si cacaua.

La sfarsit se incorporeaza albusurile si se omogenizeaza bine.Compozitia se toarna in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se da la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii.Se scoate tava si se lasa la racit.Cand s-a racit se scoate blatul din tava si se taie pe jumatate pe latime.

Eu am insiropat foile foarte putin cu un sirop din zahar ,apa si vanilie.

Crema:

Ciocolata se pune intr-un vas cu 100 ml frisca si se pune pe foc mic pana cand se topeste ciocolata.Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa si se dizolva cateva secunde la microunde. Gelatina dizolvata se toarna peste ciocolata si se amesteca bine.Se lasa la racit.250 ml frisca se bate cu o lingura de miere si se amesteca cu ciocolata rece, nessul praf si nucile macinate. Crema se intinde peste o prima foaie de blat, se pune cea de-a doua foaie si se da la frigider 30 de minute.250 ml frisca se bat si se intinde peste blat.


Prajitura cu nuca si ciocolata se tine la frigider cel putin 1 h. Se decoreaza cu nuca, drajeuri si ness!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Desert placinta cu mere
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere o fac de foarte mult timp si nu dau gres cu ea niciodata. De data aceasta am facut...

Desert placinta cu mere
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori